Wegańskie restauracje Mihiderka można chyba nazwać najbardziej ekologiczną siecią w naszym kraju.
W ostatnim okresie co trzeci polski przedsiębiorca zmienił swoją strategię biznesową. Często były to zmiany, na które do tej pory brakowało czasu, przestrzeni, czy motywacji. Dotknęły zarówno sklepów stacjonarnych, jak i b
Wartość marki Majonez Kielecki należącej do Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” z roku na rok wzrasta. Zgodnie z najnowszym rankingiem Rzeczpospolitej dot. najcenniejszych znaków towarowych, świętokrzyski brand awansow
Dokonywanie dokładnych pomiarów, tworzenie na ich podstawie projektów, a następnie precyzyjna produkcja jednostkowych elementów o ściśle określonych wymiarach to trzy podstawowe kroki do osiągnięcia sukcesu w zakresie wykańc
Na skutek epidemii część Ukraińców straciła pracę i wróciła do domu. Z Polski wyjechać mogło już nawet 12% pracowników. Jednak nie wszyscy chcą wracać.
Według szacunków firmy analitycznej Berg Insight (2018), na rynku europejskim liczba użytkowników korzystających z systemów do zarządzania flotą ma wzrosnąć do 15,6 milionów w 2022 roku.
Zbudowanie start-upu i prowadzenie go z powodzeniem i sukcesami, to niemałe wyzwanie. Czy warto się na to decydować? Na co zwracać uwagę, jak postępować, a jakich błędów nie popełniać?
Początkujący przedsiębiorcy często obawiają się zainwestowania w marki gastronomiczne, gdyż jest to biznes dość wysokiego ryzyka.
Tu odbywają się narady i szkolenia. To miejsce ważnych spotkań z partnerami biznesowymi. Podejmowane są tu kluczowe decyzje m.in. planowanie budżetu.
AkzoNobel po raz kolejny otrzymał tytuł Solidnego Pracodawcy Roku. W uzasadnieniu decyzji jury zaakcentowało wzrost zatrudnienia w firmie, jej proekologiczne działania oraz dbanie o rozwój pracownika, również poprzez wspieranie